Poslať otázku

Poslať
Dovolenka, ubytovanie a hotely na Slovensku, v Tatrách - Sorger.sk
02 21 02 57 57
pobyty na Slovensku

Reštaurácie v Tatrách

STRAVOVANIE

V regióne Vysoké Tatry je viacero stravovacích zariadení, ktoré ponúkajú široký a bohatý výber jedál. Obzvlášť obľúbené sú reštaurácie zariadené v ľudovom štýle s ľudovou hudbou a ponukou miestnych špecialít.

Z tradičných slovenských jedál vyberáme:

Bryndzové halušky

Potrebujeme: 500 g očistených zemiakov,
300 g hladkej múky, soľ, 250 g bryndze, 60 g cibule, 80 g údenej slaniny, kôpor, pažítka

Ako na to:
Očistené surové zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou a so soľou. Časť cesta dáme na doštičku(lopár)a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody. Uvarené halušky vyberieme, premiešame s bryndzou a polejeme opraženou cibuľou. Cibuľu opražíme na slanine pokrájanej na malé rezančeky. Druhá alternatíva spočíva v podaní rozmiešanej bryndze na vrch halušiek, ktoré polejeme opraženou slaninou. Namiesto cibule môžeme nakoniec pridať pažítku alebo kôpor posekané nadrobno. Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.

Bryndzové pirohy

Potrebujeme: 600 g hrubej múky, 3 vajcia, soľ, 100 g slaniny. Plnka: 300 g zemiakov, 100 g bryndze, pažítka, soľ

Ako na to:
Z preosiatej múky, vajec a soli pripravíme cesto ako na rezance a necháme ho odpočinúť asi 15 minút. Potom ho rozdelíme na niekoľko dielov a vyvaľkáme na tenko. Z cesta okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Naplnené kolieska prehneme a okraje pevne spojíme. Varíme v osolenej vode do mäkka.
Pri podávaní posypeme pokrájanou a opraženou slaninou.
Plnka: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, prelisujeme, pridáme vyškvarenú masť zo slaniny, bryndzu a nadrobno posekanú pažítku.


© 2018 CA SORGER - Všeobecné obchodné podmienky - Kontakt | Všetky práva vyhradené.
Prehliadaním tejto stránky vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookies. Viac informácií. OK