Utazási iroda Sorger
+421 2 21 02 57 57
tartózkodás Szlovákiában

Szállás Szlovákiában Szlovák paradicsom

Keresse az Önnek

Ár személyenként / éjszaka csak

slovenský raj

Legyen üdvözölve a Szlovák paradicsom ( Slovensky raj, Korábbi magyar neve: Káposztafalvi-karszt ) nemzeti park kedvelői és turisták oldalain, mely a páratlan szépségű tájaival Közép-Európa egyik legszebb nemzeti parkjához tartozik. A 19 763 ha kiterjedésű területet 1988-ban nyilvánították nemzeti parkká, mely napjainkban széles körben ismert a maga szurdokvölgyeivel, kanyonjaival és az azokat összekötő hágcsóival.

A Szlovák paradicsom (Slovenský raj) területe a Szlovák Érchegység (Slovenské rudohorie) térségéhez tartozik, pontosabban szepes-gömöri karszt (Spišsko-gemerský kras) térségéhez. Északon és észak-keleten a Hernádi katlannal (Hornádska kotlina) határos, melynek egy része szintén a védett övezethez tartozik, nyugaton és észak-nyugaton pedig az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) hegységével. Vízrajzi szempontból a terület a Hernád (Hornád) és a Gölniczvölgy(Hnilec) folyók vízgyűjtő területéhez tartozik. A Szlovák paradicsom területén mintegy 200 barlangot és hasadékot találhatunk. A Dobsinai jégbarlang (Dobšinská ľadová jaskyňa) 1870-től várja az érdeklődőket, része az UNESCO Természeti Világörökségének is.

Kellemes időtöltést és sétát kívánunk mindenkinek, aki Szlovákia e csodálatos részére látogat el.

Szállás a Szlovák paradicsomban
Az oldalunkon számos magas színvonalú szállást találhat - szállodák, hétvégi házak, magánszállások közül válogathat, ahol kellemes időtöltést nyújt a Szlovák Paradicsom nemzeti park.


Panzió Szlovák paradicsomban | Szállás magánházaknál a Szlovák paradicsomban | Víkendházak a Szlovák paradicsomban

© 2021 CA SORGER - Feltételek - Érintkezés | Minden jog fenntartva.
Böngészve az oldalt, akkor elfogadja a cookie-k használatát. Tudjon meg többet. OK