Kam na výlet s deťmi v Bratislave

Kam na výlet s deťmi v Bratislave Margaréta Koklesová 19. 11. 2020 Pobyty
Obsah článku:

Bratislava - krásavica na Dunaji. Hlavné mesto Slovenska je bydliskom polmilónovej populácie a radí sa medzi najmenšie hlavné mestá sveta. Pre rodiny s deťmi ponúka vďaka svojim jedinečným prírodným podmienkam a architektonickým pamiatkam ideálne podmienky na výlety do blízkeho, či vzdialeného okolia. Mesto má jeden z najvyšších podielov lesného porastu na obyvateľa v Európe vďaka početnými parkom, lesom a vodným hladinám, ktoré sa rozprestierajú na jeho území.

História a poznanie

Bratislavský hrad – týči sa priamo nad Dunajom a pri výletoch po Bratislave ho určite neprehliadnete. Dostanete sa k nemu z Palisád po historickom chodník spod mosta SNP a Beblavého ulici. Bratislavský hrad symbolizuje vytrvalosť a silu. Je prispôsobený aj detským návštevám – pripravených je množstvo aktivít. Okrem hradu si deti môžu užiť aj ihrisko s hojdačkami. 

Západ slnka s pohľadom na Bratislavský hrad a Ufo

Bratislavský hrad z UFO výhliadky

Hrad Devín – jeden z najstarších hradov na Slovensku. Nachádza sa na sútoku Dunaja a Moravy, na miesto, ktoré bolo osídlené už od praveku. V suteréne stredného hradu je výstavná miestnosť, v hornom hrade sú čiastočne upravené jaskyne. Nechýba ani spomienka na historický výlet slovenskej mládeže, ktorý organizoval Ľudovít Štúr. Okrem hradu si užijete nádherný panoramatický výhľad i prechádzku prírodou. Prečítajte si viac informácií o hrade Devín a pred návštevou si skontrolujte otváracie hodiny

Hrad Devín veža

Hrad Devín - pohľad z boku

Bibiana – vychováva generácie kultúrnych Bratislavčanov a je často prvým kontaktom pre deti s umením. Tento medzinárodný dom umenia pre deti vznikol v roku 1987, ako partner svetoznámeho podujatia s Bienále ilustrácií Bratislava (BIB). V súčasnosti jej aktivity presahujú žánre literatúry a kresby, nájdete tu zaujímavé workshopy a interaktívne výstavy, divadelné predstavenia, kreatívne dielne, workshopy, čitárne a iné originálne projekty, kde s deťmi strávite pol dňa ako v rozprávke.

Bibiana budova - exteriér

Bibiana interiér

Múzeum polície SR – poteší každého malého nádejného policajta. Okrem prehliadky uniforiem a zbraní si môžete pozrieť napríklad i to, ako vyzerá miesto činu. Stále expozícia sa delí na tri časti: história a vývoj bezpečnostných zborov, vznik a činnosť Policajného zboru a časť venovaná kriminalistike, interpolu a dopravnej polícii. Vstup je zdarma. 

Prírodovedné múzeum SNM – patrí medzi významné prírodovedné múzeá v Európe. Venuje sa výskumu a dokumentácii živej a neživej prírody, najmä na území Slovenska. Medzi expozície patria Zázrak prírody – Príbeh života na Zemi/ Biodiverzita Slovenska/ Biodiverzita Zeme/ Klenoty Zeme. Nenechajte si ujsť exponát obrovskej jeseterovitej ryby “Vyza” vylovenej v Dunaja pred viac ako polstoročím v dĺžke neuveriteľných 6 metrov, ktorú už dnes v Dunaji nenájdete. Celý druh týchto rýb je na pokraji vyhynutia.

Model vyzy veľkej - SNM

Železničné múzeum – ako stvorené pre každého malého milovníka vlakov. Nachádza sa v Rači, v starom rušňovom depe,  s celým radom dobových stavieb, ktoré je od roku 2008 chránenou pamiatkovou zónou. Hlavným lákadlom je každoročný zraz historických železničných vozidiel. 

Múzeum dopravy – kto má rád železnice aj autá, nemôže si nechať ujsť stálu expozíciu dopravného múzea. Múzeum mapuje historický vývoj cestnej a železničnej dopravy na území Slovenska. Nachádza sa v priestoroch koľajiska a priľahlých skladov Prvej bratislavskej stanice parostrojnej železnice z polovice 19. storočia.

Múzeum zbraní – nachádza sa v Michalskej veži. Vystavené sú tu strelné zbrane, vojenské uniformy, meče, brnenia i delá. Zdokumentované sú i remeslá, ktoré slúžili potrebám obrany mesta. Z najvyššieho poschodia sa môžete dostať do veže, z ktorej je krásny výhľad na historickú časť Bratislavy. 

Michalská veža - múzeum zbraní

Slavín – jediný vojenský cintorín v Bratislave a zároveň aj najväčší vojnový pamätník v strednej Európe. Týči sa nad mestom, takže okrem histórie si tu môžete užiť aj nádherný výhľad na mesto. Schodiskom sa dostanete k cintorínu, hlavnou časťou pamätníka je ale obradná sieň. Monumentálny žulový pylón stojí nad obradnou sieňou a je vysoký skoro 40 metrov. Na jeho vrchole je 11 metrová socha víťazstva. Slavín je voľne dostupný v lete i v zime. Odporúčame návštevu s deťmi osviežiť jazdou trolejbusom či autobusom, ktoré sem premávajú z Hodžovho námestia. Neďaleko Slavína sa nachádza Horský park, ktorý tiež stojí za návštevu.

Slavín Bratislava

Rastlinky a zvieratká

ZOO Bratislava + Dinopark – v Mlynskej doline na vás čaká kopa zvierat. Medzi najvzácnejšie patria zubor európsky, nosorožec, leopark, tamarín, kulana alebo maku myšovitý. Nechýba pavilón šeliem, primátov i veľké terárium a exotárium. Od apríla do októbra sú k dispozícii i bufety alebo komentované kŕmenie zvierat. Pred ZOO je menšie bezplatné parkovisko. Ak by v čase vášho príchodu bolo plné, môžete využiť parkovisko pri cintoríne Slávičie údolie alebo pri nákupnom centre Cubicon. Zoo je od nich vzdialená cca 10 minút pešo.

Gazdovstvo Janka Hraška – prístupné celoročne. S deťmi sa môžete pozrieť na ovečky a teliatka, natrhať si bylinky alebo ochutnať nápoje z bylinkovej záhrady. Môžete si urobiť piknik, navštíviť mandľový sad alebo levanduľové pole. Deti určite zláka aj konopný labyrint (otvorený cca do polky septembra). Na jeseň sa zase organizujú tématické dielničky – zaváranie, varenie alebo pečenie z produktov gazdovstva. Pre pandemické opatrenia je potrebné návštevu vopred konzultovať na telefónnom čísle PD Vajnory +421 (0) 908 929 100.

Abeland – nachádza sa v Lozorne. Okrem tradičných remesiel tu nájdete aj čajovňu, permakultúrne záhrady a zvieratká. Deti si môžu vyskúšať prácu so železom alebo streľbu z historického luku. Počas sobôt sa v tu organizujú tematické programy, ktorých cieľom je podpora a zachovanie remesiel a kultúry. Ako rodinka si tiež môžete zvoliť niektorú z dobrodružných ciest – Lovec alebo Gazda. Dostanete výbavu, mapu a listinu, ktorá vás bude viesť. Po dobrodružstve si deti môžu vychutnať i lezeckú dráhu. 

Abeland

Biofarma Príroda – nachádza sa v Stupave. V areáli sa nachádzajú hospodárske zvieratká (ovečky, koníky, kozičky,..), pekáreň, mliečnica, reštaurácia i detské ihriská.  Deti sa môžu povoziť na poníkoch, hrať sa v pieskovisku, uvidieť ako dojí ovečka alebo, ako sa vyrába ovčí syr. Pripravené sú aj grilovacie rošty a ohniská (treba si ich rezervovať osobne alebo telefonicky), na ktorých si môžete pripraviť všelijaké špecialitky sami. A tie najlepšie biopotraviny si môžete nakúpiť aj domov. 

Biofarma v Stupave - oslík na tráve

Oáza sibírskeho tigra – 24 tigrov, tri levy a tigríčatá, ktoré si môžete aj s deťmi pozrieť na vlastné oči. A dozvedieť sa kopec zaujímavostí. Napríklad aj o ich snahe zachrániť Tigra sibírskeho pred úplným vymretím. Nadácia pre tieto veľké šelmy vybudovala expozíciu, ktorá imituje ich prirodzené prostredie – rastliny, voda, ležiace stromy, vyvýšené posedy a podobne. Tigre žijú na samote a ich areál je obklopený lesom a poliami. Oáza je pre verejnosť otvorená počas víkendov a sviatkov, návštevu počas pracovného dňa je potrebné vopred telefonicky dohodnúť. Nachádza sa v Kostolnej pri Dunaji,okres Senec.

Tiger v Oáze sibírskeho tigra

Malkia Park – neďaleko Bratislavy sa nachádza iná zoo, najmä s mačkovitými šelmami. Filozofiou parku je záchrana zvierat, ktoré sa narodili v zajatí a ich opätovný návrat do prírody by nebol možný. Okrem mačkovitých šeliem nájdete v Malkia parku aj gibony, malpy a lemury, papagáje, surikaty či korytnačky, kopytníky (zebry, ťavu, somáriky, ovce, kozy, lamy) a vodnú hydinu (husičky, kačky, labute,...). V udržiavanom areáli nájdete aj bufet, toalety a parkovisko pre návštevníkov.

Detské ihriská

Vodárenská záhrada – je miesto oddychu a zaujímavý tip na zástavku nielen na cyklovýlete po karloveskej magistrále. Ideálne miesto počas  letných horúčav, kde schladíte vaše ratolesti vo fontánach. Unikátna je fontána, do ktorej môžete aj s deťmi vstúpiť na boso a osviežiť sa, prejsť po rôznych povrchoch, ktoré stimulujú reflexné body. Deti sa môžu ďalej vyšantiť na obrovskom priestranstve s detskými preliezkami a oddýchnuť si v tieni stromov. Súčasťou areálu sú aj udržiavané toalety a stanovište na bicykle. Pred návštevou odporúčame zbaliť pre deti občerstvenie, ktoré si môžete vychutnať na početných stoloch. Ak stihnete, môžete si prezrieť aj stálu expozíciu Vodárenského múzea. Vstup je voľný.

Vodárenská záhrada

Sad Janka Kráľa – sa hrdí titulom najstaršieho verejného parku v strednej Európe, ktorý zriadili už za vlády cisárovnej Márie Terézie. Zároveň je štátom chránený park a stromy v parku. Má aj zaujímavú dominantu - vežu z františkánskeho kostola, ktorú tam premiestnili po zemetrasení koncom 19.storočia.Unikátne sú aj 200-ročné platany s obvodom kmeňov okolo 5 – 6 metrov. V tesnej blízkosti parku sa nachádza dunajská promenáda s cyklochodníkom, detskými ihriskam, reštauráciami a divadlom Aréna.

Sad Janka Kráľa - pohľad z výšky

Prezidentská (Grassalkovičová) záhrada – je mestská záhrada, ktorá je súčasťou Grassalkovičovho paláca na Hodžovom námestí, ktorý je od roku 1996 sídlom prezidenta Slovenskej republiky. Je to rozsiahla záhrada upravená vo francúzskom štýle, ktorá nadväzuje na rozsiahlu záhradu bývalého letného arcibiskupského paláca, ktorý v súčasnosti slúži ako sídlo Úradu vlády Slovenskej republiky. V parku sa nachádza Socha Márie Terézie, no hlavná dominanta je slávna fontána Radosť zo života a malé drevené ihrisko.

Prezidentská (Grasalkovičova) záhrada Bratislava

Medická záhrada – je verejný park s rozlohou 46 ha v Bratislave v mestskej časti Staré mesto so zelenými plochami, stromami, fontánou a obľúbeným detským ihriskom. Čo nie je v parkoch časté, toalety sú tu prístupné. V lete sa tu konajú rôzne aktivity -  divadelné predstavenia a tvorivé dielne pre deti, koncerty a Letná čitáreň. Občerstvenia chtiví ocenia v areáli kaviareň so širokou ponukou občerstvenia aj pre tých najmenších. V tesnej blízkosti záhrady sa nachádza Trh Poľná so sezónnou ponukou ovocia, zeleniny, kvetov a  stánky s občerstvením.

Ihrisko na streche Centralu – pýši sa prívlastkom najbezpečnejšie. Stalo sa súčasťou strešného parku, ktorý je známy ako CENTRAL PARK. Pozostáva z herných prvkov a atrakcií. Dopadový povrch je navrhnutý tak, aby minimalizoval riziko zranenia (ak dieťa spadne). Zaujímavosťou sú farebné a hravé 3D modely zvieratiek, ktoré nenájdete nikde inde na Slovensku. K ihrisku je bezabariérový prístup. 

Exteriérové ihrisko Eurovea – témou tohto ihriska je voda. Nájdete tu prvky ako loď, imitáciu vodnej hladiny, chobotnicu, žraloka alebo veľrybu. Ihrisko je súčasťou promenády pri Eurovei, je bezplatne otvorené celoročne. Pre čo najvyšší komfort sú v hlavnej budove Eurovea k dispozícii toalety, prebaľovacie miestnosti i uzamykateľné skrinky.

Ihrisko Aupark – pri obchodnom centre Aupark (zo strany pri Sade Janka Kráľa) sa rozprestiera veľké detské ihrisko plné atrakcií ako lanové prekážky, hojdačky, kolotoč alebo drevený vláčik. Ihrisko je vhodné pre deti od 3 rokov. Toalety i občerstvenie sú vnútri obchodného centra. Návštevu ihriska môžete spojiť i s prechádzkou v Sade Janka Kráľa. Rodičia najmenších detí určite ocenia, že Aupark im požičia štýlový detský kočík. Oceňujeme tento originálny nápad na zvýšenie komfortu nakupovania pre rodičov malých detí.

Lanové centrum na Kolibe – obrovské lanové centrum v lesnom prostredí pri Kolibe, ktoré láka návštevníkov na svojej ploche 423 metrov štvorcových na 42 prekážok a 4 lanovky. Na svoje si prídu deti aj dospelí, samozrejme ak si na toto dobrodružstvo trúfnu.

Lanové centrum na Kolibe - pani lezie medzi stromami

Bobová dráha na Kolibe – v prevádzke je od roku 1996, je prvou letnou bobovou dráhou na Slovensku. Nájdete ju priamo v najstarších lesoch Malých Karpát, pod televíznou vežou Kamzík. Pre hladošov je k dispozícii i bufet. Samostatnú jazdu si môžu užiť deti od 8 rokov, mladšie deti idú s doprovodom. Jazdu si užijete tak rýchlo, ako chcete (vozík ovládate a brzdíte sami), naspäť hore vás vyvezie lanovka. 

Aurelium – centrum vedy, v ktorom sa spája zábava a učenie, pomenované po významnom vedcovi Aurelovi Stodolovi, vynálezcov teórie parných a plynových turbín. Cieľom je zvýšiť záujem detí o vedu – samozrejme zábavnou formou. Pripravené sú interaktívne expozície, ktoré pútavým spôsobom prezentujú javy z fyziky, chémie alebo biológie, ale aj kybernetiky. Pre záujemcov je pripravené aj dištančné vzdelávanie formou krátkych edukačných videí o fungovaní interaktívnych exponátov. Centrum je vhodné pre deti od 12 rokov.

Aurelium - centrum vedy

Park oddychu Inspiro v Ivanke pri Dunaji – ako už názov napovedá, jedná sa o rekreačno-športový priestor pre celú rodinu. Vaše deti sa tam zahrajú na vonkajšom aj vnútornom ihrisku, pričom k dispozícii sú rôzne vozidlá, hojdačky, pieskoviská, trampolíny aj guličkové bazény pre najmenších. V ponuke sú pre malých aj veľkých pravidelné pohybové a jazykové kurzy, letné tábory a workshopy a handmade trhy. Varia tam navyše skvelú kávu a hladní odtiaľ tiež neodídete.

Inspiro Park oddychu - Ivanka pri Dunaji

KidsHouse – rodinné, športovo-zábavné centrum sa rozprestiera na ploche viac ako 1800m2. Rozdelené je na dve hlavné časti: zimné hry a letné hry. Zimné hry ponúkajú napríklad sánkovanie na umelej tráve alebo spúšťanie sa z vrcholu zamrznutého ľadovca. Letné hry zase dráhu s elektrickými autíčkami, preliezky alebo legokútik. Súčasťou centra je papkáreň a kaviareň, s dôrazom na použitie čerstvých a zdravých surovín. KidsHouse nájdete medzi bratislavským letiskom a nákupným centrom Avion v budove Aircraft Sporthouse. Vhodné od najmenších detí, no na svoje si prídu aj teenageri.

KidsHouse - šmykľavka

Retro Kids – trampolíny, automobilové preteky, bazén plný guličiek, drevený hrad, kútik s bábikami, kútik s legom, indiánske stany alebo detské kino. Toto všetko sa rozprestiera na ploche viac ako 500 m2. Okrem zábavy od výmyslu sveta, centrum ponúka aj aktivity zamerané na všestranný rozvoj dieťaťa – tvorivé dielne, detské divadielka, hudobná výchova alebo hravá angličtina. Otvorené je každý deň. RetroKids je súčasťou relaxačno-športového komplexu Retro Sport&Relax, kde si môžete nielen zacvičiť vo fitnesscentre, zahrať tenis, squash či badminton, ale aj z relaxovať v bazénoch a saunách.

Retro kids - interiér

FunCity – ponúka zábavu od výmyslu sveta pre deti v každom veku. Na ploche viac ako 1200 m2 nájdete hraciu zónu s mäkkými materiálmi, skladačkami a šmykľavkou pre deti do 4 rokov, 5 nafukovacích atrakcií, oceánske centrum Oceanic, 7 trampolín, autodráhu, či Air Hockey. Centrum je otvorené každý deň, dospelí a deti do 12 mesiacov majú vstup zdarma.

Príroda a turistika

Horský park – nachádza sa v mestskej časti Staré Mesto. Nachádza sa praktický v strede mesta a disponuje pôvodnou faunou a flórou. Nedávno vybudovalo mesto Korzo Horský park, ktoré prepája Hlbokú ulicu s promenádou v Horskom parku. Súčasťou parku je i horáreň Horský park, ktorá je obľúbeným miestom pre odpočinok. Nechýba záhrada s detským ihriskom a kaviarnička. Horáreň je otvorená denne od 10.00 – 22.00 hod.

Korzo Horský park - mapa

Železná studnička – je známa turistická destinácia už generáciám Bratislavčanov a návštevníkom. Je súčasťou Bratislavského lesného parku, ktorá sa preslávila liečivými Ferdinandovými kúpeľmi.  Tie sú už žiaľ minulosťou, avšak plánovaná rekonštrukcia do roku 2021 by mohla tomuto miestu vdýchnuť udržiavaný vzhľad - predĺženie promenády dreveného móla pri jazerách od bývalých Ferdinandových kúpeľov. Počas sezóny sa môžete počlnkovať na rybníku a uloviť si svoju vlastnú rybku či požičať bicykle. Nájdete tu detské ihrisko plné atrakcií, ohniská, na ktorých si môžete opekať a určite by ste nemali vynechať jazdu unikátnou sedačkovou lanovkou na Kamzík a späť.

Sedačková lanovka Železná studnička - Kamzík (Koliba) – je zaujímavým spestrením výletu a skvelým spojovacím bodom dvoch obľúbených destinácii pre Bratislavčanov - spája Kolibu so Železnou studničkou. Trasa je nenáročná a rýchla. 

Botanická záhrada – záplava krásnych farebných kvetov, spoznávanie rôznych druhov stromov a rastlín. To všetko zažijete v Botanickej záhrade, ktorá je vedecko-pedagogickým pracoviskom Univerzity Komenského. Expozície sú členená na skleníkové skupiny rastlín a vonkajšie skupiny rastlín. 

Levanduland – Provensálsko na slovenský spôsob nájdete v Malých Levároch. Vychutnáte si jedinečnú atmosféru na levanduľovom poli, kde každoročne kvitne niekoľko tisíc sadeníc voňavej levandule. Dopestované rastlinky sa využívajú na kulinárske a dekoračné účely. Majitelia vyrábajú džemy, sirupy, čaje, med, víno alebo kozmetiku. Populárny je i samozber levandule. Pre verejnosť je Levanduland otvorený každoročne počas akcie ,,Dni otvorených dverí a samozberu levandule” na začiatku júla. Od konca mája sa dá areál poľa rezervovať na súkromné fotografovanie, pikniky a podobne.

Levanduland a bicykel v pozadí

Levanduland pole

Voda, kúpanie, aquaparky

Aquapark Senec – iba kúsok od Bratislavy je pripravená zábava pre všetky vekové kategórie. Počas celého roka môžete využiť relaxačný, prieplavový, detský, plavecký bazén a 71 metrov dlhý vnútorný vodopád. V lete sa prevádzka rozširuje o vonkajší areál s veľkým bazénom, detským talianskym bazénom, malou a veľkou tobogánovou vežou a športoviskami. 

Xbionic Sphere Šamorín – novovybudovaný multifuknčný rezort láka na širokú ponuku vodných a suchých športov, aktivít a relaxačných možností pre celú rodinu počas roka. Komplex bol vybudovaný nielen pre širokú verejnosť, ale aj na organizáciu rôznorodých športových a spoločenských podujatí. Okrem športovej zábavy tu nájdete aj obľúbené Tuli cinema, kde môžete sedieť na pohodlných Tuli vakoch.

Aqualand Moravia Česko – ríša vodných atrakcií, v ktorej vládne dobrodružstvo a adrenalín. Viac ako kilometer tobogánov a šmýkačiek, obria U-Wave rampa a nádherné vizuálne projekcie. To všetko je vzdialené iba 20 minút autom od Brna. Pre deti sú pripravené bohaté animačné programy i detský kútik. 

Jazerá – Bratislava a okolie ponúka množstvo jazier a prírodných kúpalísk. Určite vyskúšajte Zlaté piesky, Slnečné jazerá v Senci, Kuchajdu, Veľký Draždiak, Štrkovec. Z prírodných jazier v širšom okolí odporúčame Rusovce, Čunovo, Veľké Košariská, Veľký Biel. Na západe sa môžete schladiť vo vodnej nádrži Lozorno, Malé Leváre či Plavecký Štvrtok. V lete sa tu môžete skryť v tieni stromov, osviežiť alebo si dopriať občerstvenie v miestnych bufetoch. Mimo sezóny sú to zase miesta vhodné na pekné prechádzky.

Strieborné jazero v Senci

Špeciality

Ufo – jedna z najzaujímavejších dominánt mesta. Za 45 sekúnd vás výťah vyvezie z nuly až do výšky 95 metrov nad zemou. Krátke schodište vás prevedie históriou tohto jedinečného miesta a vyhutnať si môžete naozaj jedinečný pohľad na celú Bratislavu.

Ufo pohľad z dola

Trojmedzie v Rusovciach – na konci Bratislavy sa nachádza bod, v ktorom sa stretávajú hranice troch štátov. Na svete je takýchto bodov iba 157. Zemepis sa vďaka takýmto jedinečnostiam vysvetľuje oveľa jednoduchšie. Milým bonusom je, že počas cesty môžete stretnúť veľké množstvo srniek. Najkratšia trasa je z maďarskej Rajky a potrvá vám cca 45 minút. K tomuto bodu sa viete dostať aj na bicykloch po cyklistickej trase z Čuňova (5km) aj Rusoviec (7,5km). Pred výletom si môžete naštudovať viac o jednotlivých cyklistických trasách

Trojmedzie v Rusovciach

Kamzík – Televízna veža Kamzík ešte dodnes slúži ako vysielač. Vo výške 70 metrov sa nachádza reštaurácia Veža a vyhliadková plošina s krásnym výhľadom na Bratislavu. Špecialitou reštaurácie je to, že je umiestnená na točni, ktorá sa pomaličky otáča. Počas jedla tak získate panoramatický výhľad na Bratislavu.

Kamzík televízna veža

Dopravné ihrisko ZO Junior – úplne bezplatné ihrisko je otvorené aj verejnosti. Potrebné je priniesť si vlastný bicykel, prilbu a chrániče lakťov a kolien. Deti mladšie ako 12 rokov musia ísť v sprievode dospelej osoby. Na ihrisku sa stanete súčasťou premávky. Môžete po ihrisku chodiť ako chodec alebo na bicykli. Dopravné ihrisko počas prázdnin organizuje aj niekoľko akcií pre deti s dopravno-vzdelávacím charakterom.

Elektrokáry – Na toto dobrodružstvo sa treba naladiť a dorásť do výšky 130cm a osláviť 7. narodeniny. Zábava však stojí za to pre celú rodinu. Bez emisií, nepríjemného zápachu a hluku - tieto elektrické motokáry odporúčame zažiť aj deťom. Aj pre menšie deti je možnosť zajazdiť si s spoločne s rodičom na exteriérovej motokáre, v tom prípade zvoľte teplejšie mesiace a počasie.

Elektrokáry interiér

Mlyn Klepáč – celý areál poskytuje zázemie pre rôzne zrazy, podujatia či aktivity pre deti a mládež. K dispozícii je detské ihrisko, ubytovanie i reštaurácia. Miesto sa nachádza kúsok za Železnou studničkou. Dominantou je starý mlyn, pod kolesom ktorého veselo žblnká malý potôčik. Pravidelne sa tu konajú tvorivé dielne, narodeninové oslavy, tábory alebo rôzne krúžky. Viac informácií 0905 209 100.

Mlyn Klepáč

Mlyn Klepáč - drevené koleso

Páči sa vám tento článok? Môžete ho zdieľať s priateľmi.

Ďaľšie blogy v kategórii Pobyty

15 najlepších miest na Slovensku, kam na dovolenku

15 najlepších miest na Slovensku, kam na dovolenku

Margaréta Koklesová 23. 06. 2023 Pobyty Dovolenka na Slovensku môže mať kopec podôb. Objavovanie histórie, prekonávanie hôr, návštevy mesta alebo kúpeľov, či zbieranie zážitkov so zvieratkami. Malebná krajina, ktorá je na každom kroku iná, vám dokáže ponúknuť...
Kam na dovolenku s bábätkom

Kam na dovolenku s bábätkom

Margaréta Koklesová 11. 03. 2022 Pobyty, Vysoké Tatry, Nízke Tatry Dovolenka s deťmi je nevyčerpateľná téma, v ktorej sa veľmi jasne tvoria dva tábory – rodiny, ktoré s deťmi v pohode cestujú po celom svete a rodiny, ktoré sa rozhodnú počkať a prvé roky...