Turistický región
Nízke Tatry, v Tatrách, Stredné Slovensko, Horehronie, Chopok, Chopok Juh, Banskobystrický kraj, Slovenské rudohorie, Veporské vrchy, Čertovica
Našli ste chybu alebo nám chcete odporučiť novú atrakciu

Mýto Ski & Bike Mýto Pod Ďumbierom

Poloha
Stredné Slovensko, Banskobystrický kraj, Brezno, Mýto pod Ďumbierom
Obľúbené

Mýto Ski & Bike v nadmorskej výške 598 – 898 m.n.m. sa nachádza na severných svahoch predhoria Nízkych Tatier, v Mýte pod Ďumbierom, a poskytuje služby pre lyžiarov, snowboardistov, bikerov ako i  turistov pre aktívne trávenie voľného času počas celého roka (4000 m zjazdoviek, 1 lanovka, 5 vlekov, 6 cyklotratí, desiatky kilometrov turistických trás).

V lete funguje stredisko ako Bike park. Pre najmenších je pripravený detský bike park s 3 traťami, kde si môžu vyskúšať jazdu na odrážadlách alebo bicykloch. Tie staršie poteší Pump track a  terénne kolobežky. Kopec zábavy si užije aj celá rodina a to jazdou na nafukovačke. Pre tých skusenejších sú v bike parku pripravené 4 zjazdové trate: Blue, Downhill, Freeride a Enduro (pozri obrázok tratí). V stredisku funguje požičovňa bikov, terénnych kolobežiek a príslušenstva, servis bicyklov a umyváreň bikov a samozrejmosťou aj reštaurácia s terasou, ktorá ponúka jedlá tradičnej slovenskej kuchyne, alko aj nealko nápoje a miešané drinky. 

V zimnej sezóne stredisko svojimi parametrami spĺňa všetky predpoklady pre kvalitnú lyžovačku nielen pre náročných, aktívnych lyžiarov, ale aj menej zdatných a začiatočníkov. Zjazdovky orientované na severných svahoch majú homologizáciu FIS pre preteky a všetky sú technicky zasnežované, najdlhšia z nich, stredne náročná Pravá, meria 1640 m (celkom je v ponuke viac ako 4000 m zjazdoviek). K dispozícii je sedačková lanovka (POMA UNIFIX s kapacitou 2000 osôb / hod.), 4 vleky, požičovňa lyží, reštaurácia s terasou, Ski servis, lyžiarska škôlka a samozrejme aj nádherný panoramatický výhľad na Nízke Tatry a Slovenské rudohorie.

Stredisko s vynikajúcou dostupnosťou pri hlavnom ťahu z Banskej Bystrice cez Podbrezovú smerom na Poprad robí z neho obľúbené lyžiarske a bikerské centrum stredného Slovenska. Veľkokapacitné bezplatné parkovisko sa nachádza priamo pri areáli. Pre viac info, otváracie hodiny a cenník pozri TU.


Najčastejšie otázky o atrakcii Mýto Ski & Bike Mýto Pod Ďumbierom

Uvedené vzdialenosti sú merané vzdušnou čiarou, skutočná dĺžka cesty môže byť iná.
Ktoré atrakcie sa nachádzajú v blízkosti?
1
3